Kimmo Ohtonen

Kimmo Ohtonen on toimittaja, kirjailija, media-alan yrittäjä sekä karismaattinen ammattiesiintyjä.

Kimmo sai vahvan televisioalan osaamisen työskennellessään ITV:llä ja BBC:llä yli kuuden vuoden ajan sosiaalisten aiheiden parissa syksyyn 2009 saakka. Brittivuosien aikana Kimmo työskenteli ajankohtaisohjelmissa ja dokumenteissa kerryttäen monipuolista kokemusta lukuisten erilaisten yhteiskunnallisten aiheiden parissa. Vankka kv-tason sisällöntuotannon taito näkyy korkeissa ammatillisissa standardeissa, joiden mukaan Kimmo elää. Kaikki tehdään 110 %.

Palattuaan Suomeen Kimmo vakiinnutti paikkansa Ylen go-to luontomiehenä. Viime vuosien saatossa Kimmo on nähty Ylen ohjelmissa (Katoava pohjola, Ulos luontoon ja Puoli Seitsemän), Kultaisen Venlan napanneessa Norppauinnissa, minkä lisäksi hän on juontanut yhdessä Pirjo Heikkilän kanssa MTV3:n Villien jäljillä viihteellistä sarjaa. Televisioprojektiensa lisäksi Kimmo tunnetaan mediassa Lukija-Finlandia palkittuna kirjailijana, , sekä terävistä ja kantaaottavista kirjoituksistaan. Kimmo on myös intohimoinen luonnon puolestapuhuja.

Vaikka Kimmo Ohtonen tunnetaan Suomessa pääosin luonto-ohjelmistaan, hän on perehtynyt monipuolisesti erilaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin ja ilmiöihin. Vuosien saatossa Kimmo onkin toiminut juontajana ja moderaattorina laajasti erilaisten aiheiden parissa kulttuurista luontoon ja politiikasta sosiaalisiin aiheisiin niin julkisella kuin kaupallisellakin puolella. Myös luentokokonaisuuksissaan Kimmo lähestyy aiheitaan poikkitieteellisesti mutta rennolla otteella, pohtien, kyseenalaistaen, pitäen tarinan punaisen langan koko ajan käsissään.

Kimmo tunnetaan sosiaalisena ja lämpimänä persoonana, joka viihtyy erilaisten ihmisten kanssa ja nauttii uusien haasteiden kohtaamisesta. Omistautuminen ja intohimo tekemiseen välittyy, ja Kimmo onkin inspiroiva luennoitsija, valovoimainen juontaja, kokenut henkilöhaastattelija sekä taitava moderoija. Keikkoja kertyykin vuositasolla useita kymmeniä, sekä livenä että striimattuna.

Kimmo on kokenut käsikirjoittaja, jolla on miltei 20 vuoden kokemus televisio-, radio- ja nettiohjelmien sekä live-tapahtumien käsikirjoittamisesta.

Luennot, juonnot ja moderoinnit taittuvat sujuvasti niin suomen kuin englannin kielellä.

Esiintymisvalmiudet

– Juontajatehtävät

– Luennot/esitelmät

Kielitaito

suomi, englanti