Sonja Lumme

Sonja Lumme ei esittelyjä kaipaa. Viihdetaivaan kestosuosikki, menestyksekäs euroviisuedustajamme, valloittava komedienne ja puutarhaohjelmien suosikkijuontaja on tyylikäs, hauska ja mukaansatempaava esiintyjä. Hän on tullut tunnetuksi monipuolisena laulajana, mutta hän on pitänyt myös suuren määrän luentoja ja esitelmiä ja toiminut eri tilaisuuksien juontajana. Sonja on juontanut ja emännöinyt myös monia messutapahtumia ympäri Suomen. Sonjan myötä saat asiantuntevan, sanavalmiin ja huumorintajuisen juontajan, jolla pysyvät langat käsissä vaativissakin tilanteissa.

Jos kaipaat kaiken lisäksi puutarhasta ja sen sadosta tietävää henkilöä tapahtumaasi, niin Sonja on siihen oikea valinta. Sonjan viihdyttävät ja informatiiviset puutarhaluennot ja -kurssit ovat olleet huippusuosittuja puutarhamessuilla ja muissa alan harrastajien tapahtumissa.

Sonja on toimittanut ja juontanut useita television suosittuja puutarhaohjelmasarjoja, kuten Ylen Lumpeen kukat ja MTV:n Ihana Piha. Näissä sarjoissa Sonja on perehdyttänyt katsojia omalla käytännönläheisellä ja sympaattisella tavallaan monipuolisesti puutarhanhoidon salaisuuksiin. Yrttien ja muiden hyötykasvien kautta aiheet ovat laajentuneet luontevasti myös lähiruokaan ja itse kasvatetun ruoan ihanuuteen, joka on Sonja sydäntä lähellä sekin.

Sonja Lumme on kirjoittanut neljä puutarhakirjaa, joita on kiitetty erityisesti asiantuntevasta, kansantajuisesta ja lämpimästä otteestaan. Sonjan rennoilla, hauskoilla sekä informatiivisilla luennoilla puutarhapuuhista innostuvat kaikki, noviisit oppivat perusasiat ja konkarit löytävät uusia ahaa-elämyksiä. Eikä tyhmiä kysymyksiä ole olemassakaan! ”Puutarha kuuluu kaikille, ja jokainen oppii hoitamaan puutarhaa” sanoo Sonja.

Kielitaito

englanti, ruotsi, suomi